O reteta pe car v-o propun s-o faceti de Paște. Carnea de miel este 'confiata' caci gatita timp indelungat la cuptor. Rezultatul este minunat si carnea se topeste in gura. https://www.blogulluicatalina.com/2021/03/pulpa-de-miel-confiata-3-ore-la-cuptor.html
Amestecati uleiul de masline cu sosul de soia si bulionul concentrat.
Puneti pulpa pe o tava adanca, condimentati cu sare si piper. Ungeti-o cu sosul preparat pe toata suprafata, presarati ierburi aromate. Curatati ceapa, morcovii si usturoiul. Puneti morcovii taiati rondele alaturi. Adaugati ceapa taiata lamele si usturoiul tocat peste carne si alaturi. Puneti lamaia confiata, taiata felii . Varsati 200 ml de apa si puneti in cuptorul incalzit la 180°C.
Lasati 1 ora si jumatate. Intoarceti regulat pulpa dupa fiecare 30 de minute si arozati-o. Scadeti apoi temperatura cuptorului la 160°C si lasati-o inca 1 ora. Am adaugat 100 ml de apa. La fel o intoarceti de fiecare data dupa 30 de minute si o arozati.
Scoateti , lasati o jumatate de ora sa se odihneasca si o puteti taia felii. Daca va place carnea roz lasati numai 2 ore si verifcati. Noua ne place sa fie bina gatita si confiata in sos. Am taiat pulpa felii, bucati, le-am arozat cu sosul din tava si am lasat la cuptor inca 30 de minute la 160°C.
Am facut un gratin de cartofi 'dauphinois' si servit cu salata de varza si cu conopida marinata. Delicioasa !