Pulpe de iepure cu mazare

de alba_zori in Mancaruri cu carne, 24 Apr 2013 | 7037 vizualizari

 

Stiu pozele mele nu sunt asa de frumoase,mai ales ca le-am facut seara si fara multa lumina,in graba se strica treaba,dar va asigur ca la gust depaseste asteptarile,o carnita asa de moale si fina,gustoasa si cu un retrogust de lapte si unt,cu o aroma fina de usturoi,pentru masa de seara este cea mai potrivita mancare,sper sa va placa cat mie!Portia am facut-o pentru doi,aveam doar doua pulpe,dar se poate face si cu un iepure intreg,pregatirea si ingredientele sunt la fel.

 

INGREDIENTE

  • Pentru mancarea de iepure:
  • doua pulpe de iepure curatate
  • un pahar mare de vin alb
  • un pahar de otet(de care aveti)
  • 3 catei de usturoi
  • seminte de fenicul
  • 2 frunze de dafin
  • jumate de ceapa
  • leustean
  • un morcove
  • o rosie de marime mijlocie
  • ulei de masline
  • sare,curry
  • pstrunjel daca doriti
  • Pentru garnitura:
  • 350 gr mazare
  • jumate de ceapa
  • jumate de morcove
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de iepure cu mazare:

Primul pas este sa punem pulpele de iepure la marinat (foarte important!).

Deci intr-un bol incapator punem apa cu un pahar de otet si jumate de pahar de vin alb, semintele de fenicul, un catel de usturoi, o frunza de dafin si pulpele spalate cu apa si frecate cu zeama de lamaie. Le lasam la marinat pentru 2 ore minim.

Dupa acest timp pregatim o tigaie sau cratita antiderenta in care vom cali foarte bine pulpele de iepure, important este sa le spalam din nou si sa le uscam bine cu hartie de bucatarie ca sa nu stropeasca uleiul in afara. Deci calim foarte bine pulpele in putin ulei de masline ,cand am vazut ca au prins o culoare rosiatica stingem focul si lasam la odihnit cateva minute pana pregatim legumele.

Intr-o cratita punem cateva linguri de ulei de masline, jumatate de ceapa taiata fin, cei doi catei de usturoi taiati si ei foarte fin, leusteanul taiat foarte fin, jumatate de morcov ras pe razatoare.

Dam cratita pe foc mic la calit, cand s-au inmuiat bine legumele adaugam si pulpele de pui odihnite, adaugam rosia fara coaja si taiata cubulete, frunza de dafin, curry un varf de cutit, la fel si sare un varf de cutit. Cand a inceput sa prinda bine culoare stingem cu un pahar de vin alb si lasam sa scada cu capacul pus si pe foc mic, cam 10 minute. Adaugam si doua pahare de apa fiarta deasupra si lasam la fiert aproape o ora si jumatate controland si invartind pulpele de pe o parte pe alta.

Important este sa acoperim la inceput pulpele cu lichid ca in timpul coacerii partea de sus sa nu se usuce, de aceea invartim din cand in cand ca sa coaca in mod egal.

Dupa o ora si jumate controlam cu o furculita daca intra usor in carnita atunci este copt, daca nu suntem siguri atunci mai lasam inca 30 minute maxim pe foc mic.

Controlam si sosul daca a scazut prea mult atunci mai adaugam un strop de apa si gustam de sare. Important este sa sa punem la inceput putina sare si la urma doar cat este nevoie, in asa fel sa fie un gust echilibrat, nici sarat dar nici nesarat.

Se adauga la urma patrunjel taiat fin daca dorim.

Se serveste cu garnitura de mazare fiarta cu ceapa si morcovi, ulei de masline si sare. Foarte simplu!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de iepure cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure la tava