Un pranz gustos si satios!
Curcanul fiind de casa, a necesitat mai mult timp de gatire.
Se taie pulpa in doua, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se sterg bucatile de carne cu servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de apa.
Se amesteca uleiul cu condimentele apoi se ung pulpele de curcan pe toate partile. Se dau la rece pentru o ora.
Se curata morcovul si se taie in rondele. Se asaza pulpele intr-o tava, se presara deasupra rozmarinul, se pun rondelele de morcovi si smochinele. Se toarna vinul, se acopera tava si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade. Dupa o jumatate de ora, se scoate tava si se stropeste carnea cu sosul din tava. Se acopera din nou si se lasa in continuare in cuptor. Dupa o ora se verifica cu o furculita daca este facuta carnea. Daca nu este inca facuta, se mai lasa acoperita iar daca este facuta, se introduce in cuptor neacoperita pentru inca cateva minute pana se rumeneste frumos.
Intre timp se prepara piureul de cartofi. Cand este gata facuta carnea, se scoate din cuptor si se lasa putin sa se tempereze. Pe o farfurie se asaza piureul de cartofi, bucata de carne iar peste cartofi se toarna putin din sosul ramas in tava si cateva smochine. Este o mancare tare gustoasa.
Se poate servi ca si muratura cu sfecla rosie sau cu orice altceva preferati. Pofta buna!
1
Timpul de gatire difera in functie de carne.
2
Daca nu va plac smochinele, puteti renunta la ele.
3
Se poate adauga 1-2 catei de usturoi.