Un deliciu,,,
Curatam si spalam pulpele de pui (le lasam intregi sau le taiem in jumatate), le condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care le punem la cuptor intr-o tava cu ulei si apa atat cat sa cuprinda continutul. Asezam tava la cuptor, la foc potrivit pentru aproximativ doua ore, adaugand atunci cand este necesar cate un pahar cu apa.
Intre timp pregatim sosul,,,
Pentru sos tocam ceapa si usturoiul si le calim in 2 linguri de ulei. Cand devin translucide adaugam un pahar mare cu apa, condimentele si rosiile razuite, fara pielita. Lasam sosul sa fiarba pana capata consistenta. Cand l-am luat de pe foc presaram patrunjel proaspat.
si pastele ,,,
Punem 2 litri de apa la fiert cu putina sare. Cand apa da in clocot adaugam pastele pentru aproximativ 20 de minute. Le scurgem apoi de apa in care au fiert, le trecem printr-un jet de apa rece si dupa ce s-au scurs bine, le amestecam cu 2-3 linguri cu ulei de masline si cu tarhon.
Pofta buna!