Pulpe aromate pe pat de varza creata

de Sidy in Pui, 25 Mar 2011 | 6217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui
  • 1 varza creata
  • 4 cartofi
  • 150 ml smantana
  • 1 lingura faina
  • 1/2 praz
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • patrunjel verde
  • sos de soia
  • sos chili
  • 1 lingura mustar
  • 100 ml vin alb
  • condimente pentru pui
  • usturoi granulat
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe aromate pe pat de varza creata:

Pulpele de pui se spala bine si li se indeparteaza pielita.

Din sosul de soia, cel de chili, sare, piper, condimente de pui, pasta de gogosari,vin, mustar,ulei, sare si piper se face o marinata in care se tin pulpele macar o ora, la rece.Mai bine ar fi de seara pina dimineata, ar fi mai aromate... Dupa scurgerea perioadei, asezam pulpele de pui in vasul roman care a stat in prealabil in apa.Adaugam si marinata ramasa, felii de ardei rosu si patrunjel verde. Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina cand se coace carnea, cam 40-50 de minute.

Intre timp pregatim mancarea de varza creata: taiem rondele prazul, curatam cartofii si ii taiem in cuburi mici si feliem varza dupa dorinta.
In putin ulei calin prazul, adaugam varza si cartofii, o cana cu apa, cat sa depaseasca varza si cartofii si asezonam.Lasam sa fiarba la foc mic cam 30 de minute. Amestecam faina cu smantana, o subtiem cu apa si o rasturnam peste varza fiarta.

Lasam sa mai dea citeva clocote, dupa care presaram deasupra marar verde tocat. Dupa ce pulpele sunt bine rumenite , le servim alaturi de mancarea de varza creata.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Daca doriti mai puteti adauga cate o lingura cu smantana, la servire...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe aromate pe pat de varza creata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu ienibahar (din retetele delicioase ale lui Radu Popovici)