Taie pulpa de vita in 4 bucati. Cu un servet absorbant sterge carnea de umezeala. Presara cu sare si piper pe toate partile.
. Taie legumele, cojeste portocala cu aparatul cu care cureti coaja de la morcovi. Ai grija sa nu pui si partea alba din portocala, care e cam amaruie.
Incalzeste cuptorul la 185 C (mediu ).
Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul la foc mediu. Pune carnea si lasa pana ce se aureste pe o parte, dupa care intoarce-o pe cealalta part. Focul trebuie sa fie mediu, pentru a nu arde carnea. Nici prea mic nu e bine sa fie focul, pentru ca atunci carnea nu mai capata culoarea aurie la suprafata.
Cand e gata, pune carnea in tava pe care o s-o bagi la foc, da focul mai mic si adaugain tigaie toate legumele.
Caleste-le cam 10 minute, pana se inmoaie. Pune vinul, coaja de portocala, rozmarinul, sare si piper si da un clocot. Pune toata compozitia in tava, peste carne.
Acopera tava cu folie de aluminiu, ca un capac. Pune-o in cuptor pentru 2 ore.
Mai uita-te din cand in cand, sa nu scada lichidul prea mult. Dar daca ai acoperit bine tava cu folia de aluminiu, n-o sa ai problema asta.
Dupa 2 ore scoate tava din cuptor, ridica usor folia si incearca carnea. Daca e moale moale, ai terminat. Daca nu, mai lasa tava in cuptor 1 ora.
Cel mai bine e sa mananci mancarea asta a doua zi, pentru ca va fi foarte aromata. O poti manca cu paine de casa, cum am facut eu, sau cu o mamaliguta moale.