Nu pot spune decat ca a iesit o bunatate pulpa de porc umpluta cu multe legume, carne tocata si orez!
Mai intai pregatim o pasta din putin ulei, cimbru, busuioc, sare, piper, boia de ardei.
Crestam pulpa de porc sub forma de buzunare lasand un capat netaiat sa putem umple buzunarele.
Ungem carnea cu pasta pregatita si pe interior si pe exterior si o dam la rece pana pregatim umplutura, acoperita cu o folie.
Pentru umplutura tocam legumele cubulete si le punem la calit in putin ulei si o lingurita apa, adaugam putina sare si foile de dafin, iar cand aproape s-au patruns punem carnea tocata, si lasam pe foc pana se rumeneste putin, mestecand din cand in cand, apoi punem orezul spalat si scurs si mai lasam cateva minute pana incepe sa isi mareasca volumul.
Stingem focul, scoatem foile de dafin, asezonam cu condimente si sare si adaugam patrunjel tocat. Lasam la racit dupa care umplem cu acest amestec buzunarele pulpei de porc si legam cu snururi de silicon sau cu sfoara pentru a nu se imprastia.
Punem intr-un vas de yena cu capac putina apa si ulei si asezam in el pulpa de porc pe care o intepam din loc in loc cu varful unui cutit.
Acoperim ( eu am acoperit cu staniol, pentru ca nu s-a mai inchis capacul) si dam la cuptor pentru pentu 40 minute la 200 grade.
Pe la jumatatea timpului intoarcem carne pe partea cealalta pentru a se prepara uniform avand in vedere ca o parte va sta in lichid si cealalta nu.
Spre final, luam capacul si ungem suprafata carnii cu ketchup si mai lasam la cuptor pana se rumeneste bine si se formeaza o crusta frumos colorata.
Foarte bun a iesit!
Baietii mei au servit cu sos iutel de la Bunatati din Natura.
1
Daca umplutura este zemoasa se va scurge inainte de a umple pulpa de porc cu ea.
2
Se poate adauga in umplutura si un ou crud sau mai multe pentru a nu se imprastia.