Pulpa de porc cu carnati la tava

de mihaelar63 in Porc, 8 Iun 2013 | 5518 vizualizari

 

Imi place sa pregatesc aceasta preparat cand am mai multe persoane la masa . Se prepara fara a munci prea mult la ea si se poate portiona frumos .

 

INGREDIENTE

  • 1 buc . Pulpa porc[1-2 kg]
  • 1-2 carnati afumati de casa
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute uscat
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • cimbru tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc cu carnati la tava:

  1.   Bucata de pulpa se inteapa cu cutitul transversal.  Cu ajutorul cozii unei linguri de lemn se face loc si se introduce carnatul .
  2.    Se sareaza pulpa si se prajeste in  ulei , bine pe toate partile pana prinde crusta .
  3.    Legumele se curata , se spala si se feliaza .
  4.    Se scoate bucata de carne si in uleiul incins se caleste ceapa si ardeiul , spre sfarsit si rosia tocata .
  5.    Intr-o tava potrivita ca marime se toarna deasupra sosul de legume , ardeiul iute farmitat , cimbrul tocat , o cana cu apa .
  6. Se da tava la cuptor acoperita timp de 30 minute la 220Grade . Dupa aceasta se descopera si se mai lasa inca aprox. 15 min sa se rumeneasca frumos .
  7.    Friptura se feliaza dupa ce carnea s-a temperat putin .
  8.    Eu am avut ca garnitura pireu de cartofi , dar merge la fel de bine cu ce preferati .

TIPS-URI

1

Prin prajirea initiala a bucatii de carne pana prinde crusta ,se ,, sigileaza '' suculenta fripturii. Veti obtine o friptura rumena dar suculenta in interior .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc cu carnati la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

08.06.2013, 21:07

O papica super buna

diaconta 1

08.06.2013, 21:29

o mancare care-mi place tare mult

Sim0na 1

10.06.2013, 11:55

Buna mancarica!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu miere si mustar