Pulpa de curcan cu rozmarin si sos de merisoare

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 17 Mar 2012 | 6874 vizualizari

 

O friptura aromata si un sos dulce-acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de curcan dezosata
  • cateva ramurele de rosmarin
  • ulei de masline
  • o ceasca cu coniac
  • o portocala
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru garnitura
  • 4 cartofi
  • rosmarin
  • ulei de masline
  • sare
  • Pentru sos
  • 350 g merisoare
  • 150 g zahar brun
  • 75 ml vin alb
  • zeama si coaja de la o potocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan cu rozmarin si sos de merisoare:

Pulpa de curcan o spalam apoi indepartam pielea si o condimentam dupa gust cu sare si piper.Asezam carnea intr-o tava alaturi de cartofii curatati ,spalati , taiati cubulete si condimentati cu sare.Stropim totul cu ulei de masline , jumatate din cantitatea de coniac si adaugam si o cana cu apa..Presaram totul cu crengute de rosmarin si patrunjel verde taiat.Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru circa 1 ora.Intre timp mai verificam daca mai este apa in tava (sa nu se arda friptura)si daca nu atunci mai adaugam.Indepartam folia si adaugam restul de coniac si zeama de la portocala iar daca este cazul si putina apa.Dam la cuptor pentru circa 45 min.(timpul depinde atat de cuptor cat si de marimea bucatei de pulpa).Lasam pana cand carnea este frumos rumenita si bine facuta ,avand grija ca din cand in cand sa stropim totul (atat cartofii cat si carnea)cu sosul din tava.In timp ce carnea este la cuptor ne ocupam de sosul de merisoare.Punem toate ingredientele intr-o craticioara si lasam sa fiarba la foc potrivit ,avand grija sa amestecam din cand in cand,pana cand sosul se ingroasa.Mai adaugam apa si lasam sa fiarba incontinuare pana cand obtinem un sos gros si legat.Lasam pe foc circa 10-15 min pana cand toate merisoarele sunt sparte.Trebuie mentionat ca merisoarele sunt acrisoare asa ca potrivim de zahar dupa gustul fiecaruia.Eu nu am mai adaugat zahar pentru ca mie imi place mai acrisor acest sos.Servim alaturi de friptura de curcan si garnitura de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan cu rozmarin si sos de merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare din pulpa de curcan cu ceapa si morcov