Pui umplut cu legume si fructe picante

de laylalala in Pui, 20 Mai 2010 | 7222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui ( de aprox. 1,5 kg )
  • Pentru marinata
  • 3 linguri praf de curry
  • 4 lingurite piure de usturoi sau usturoi zdrobit
  • 4 lingurite praf de ghimbir
  • 150 gr iaurt
  • sare si piper negru
  • 4 lingurite seminte de mac
  • 4 lingurite seminte de susan
  • Pentru umplutura
  • 2 linguri unt
  • 1 ardei iute verde, fara seminte, tocat
  • 2 lingurite praf de ghimbir
  • 100 gr ceapa, tocata marunt
  • 50 gr pesmet
  • 100 gr caise uscate, tocate
  • 50 gr stafide
  • 100 gr porumb boabe, scurse daca sunt din conserva sau decongelate daca au fost congelate
  • 2 linguri coriandru proaspat tocat
  • 2 linguri branza proaspata
  • 100 gr ciuperci, taiate marunt
  • 200 ml vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu legume si fructe picante:

Pentru marinata, se amesteca usturoiul, curry-ul, ghimbirul si iaurtul intr-un castron mare si se asezoneaza dupa gust.Se macina semintele de mac si cele de susan intr-o rasnita sau intr-o piulita si se adauga in castron.
Se pune puiul in castron si se freaca bine cu marinata atat pe deinafara cat si in interior.Se acopera si se lasa la marinat in frigider peste noapte.

A doua zi, se readuce puiul la tmperatura camerei.Se incazleste cuptorul la 200ᵒC.
Pentru umplutura, se topeste jumatate din cantitatea de unt la foc potrivit.Se rumenesc in unt ardeiul iute, ghimbirul si ceapa timp de 3-4 minute, pana cand ceapa a devenit moale.

Se inglobeaza la ceapa rumenita pesmetul, stafidele, caisele si porumbul.Se rumenesc 5 minute, apoi se pun coriandrul, branza, ciupercile, sare si piper dupa gust.Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se umple puiul cu amestecul racit.Pentru ca umplutura sa ramana in interior, se leaga picioarele.

Se topeste 1 lingura de unt ramasa si se unge vasul in care se va coace puiul.Se pune puiul in vas si se acopera cu folie de aluminiu..Se pune la copt pentru 30 minute.
Se ia folia de pe vas si se toarna deasupra puiului si in vas 200 ml vin alb.Se mai coace 30-40 minute, stropind puiul frecvent cu lichidul din cratita.

Se serveste puiul stropit cu sos din cratita, astfel lichidul va fi absorbit de pui, daca puiul este fierbinte.Garnitura potrivita la acest fel este un pilaf simplu sau orez cu cardamon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu legume si fructe picante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu bambus