Pentru ca venit primavara desi…inca nu suntem convinsi de asta am simtit nevoia ca in acest weekend sa mancam ceva legume,ceva proaspat si bun,si cum aveam si muuulta nuca de cocos (de la experienta de weekendul trecut in care am facut laptele de cocos),am zis ca a venit randul sa fac ceva si cu nuca obtinuta din acel proces asa ca am facut un pui thailandez (numele lui vine de la crusta de cocos de pe pui).
Inarmata cu bani si rabdare multa am plecat sambata de dimineata la piata in cautare de legume bune,proaspete pentru a putea crea ceva deosebit la masa de pranz pentru familia mea.
Pentru pui am facut o marinata din sos de soia,curry si chilly,in care s-au si scaldat vreo 1-2 ore.
Legumele (dovlecei,vanata,morcovi,ciuperci) le-am taiat bucati mai mici ,cubulete si morcovul rondele,le-am pus intr-o tava cu putin unt la cuptor,si cam dupa 15-20 minute le-am intors si le-am si asezonat putin cu sos de soia si le-am mai lasat 15 minute in cuptor. Pulpele de pui marinate deja le-am dat prin ou si apoi prin amestec de pesmet,cocos si sare si le-am pus pe foc la prajit,le-am lasat doar cateva minute cat sa prinda o cursta frumoasa aurie si apoi le-am pus la cuptor peste legume care intre timp s-au si facut mai mult de jumatate. Am lasat totul inca 20-25 minute la cuptor si la final mancarea a fost ceva deosebit cu aroma de primavara.
Am insotit aceasta mancare cu o salata din verdeturile cumparate din piata. Merita incercata reteta pt ca e deosebita.
Pofta mare!