De ce Pepe? Pt c-am vazut reteta intr-o emisiune de divertisment unde el gatea asa ceva :D:D
Este un pui extreme de gustos…
Puiul se spala bine, se curata de grasime si de puf, se transeaza.
Curatam legumele si le spalam bine iar apoi luam o tava si o ungem cu unt.
Asezam in tava morcovii taiati rondele, peste morcovi punem: ceapa taiata julien, ardeii taiati felii, fasolea spalata iar pe ultimul strat punem rosiile.
Peste legume punem puiul in care bagam felii de usturoi si-l condimentam cu amestecul de condimente. Puiul trebuie condimentat pe toate partile.
Peste pui turnam uleiul de masline.
Tava o acoperim cu folie de aluminiu, astfel incat sa fie “sigilata” bine.
Se da la cuptor la foc mediu timp de circa o ora, pana se face puiul.
Dupa ce puiul e facut, luam folia de aluminiu si ungem puiul cu miere.
Dam focul la cuptor la maxim si lasam 5-10 minute pana se rumeneste un pic.
Se serveste alaturi de un vin bun.
Pofta buna!
1
Mierea are rolul de a da crusta aurie puiului.