Continui sirul retetelor din - Meniul Perfect - G.Ramsay cu un meniu mediteraneean de vara .
- Presara cu sare bucatile de vanata si pune-le intr-o strecuratoare ; lasa-le sa stea 30 de minute,ca sa se scurga sucul amar. Clateste sub jet de apa rece si usuca-le cu un prosop de hartie .
- Incinge cuptorul la 190 de grade.
- Incinge o tigaie mare cu baza grea si stabila si pune in ea 4 linguri de ulei de masline. Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper pe toate partile(eu am pus si doua pulpe) . Pune carnea in tigaie,cu partea pe care a fost pielea in jos,si rumeneste-o 4 minute , apoi intoarce-o si prajeste-o si pe partea cealalata .Muta carnea pe un platou .
- Adauga in tigaie ,daca mai este nevoie, ulei de masline si pune ceapa,usturoiul,vanata , rozmarin si cimbru.Caleste 7 minute,amestecand din cand in cand,pana se inmoaie ceapa si devine translucida , iar vanata incepe sa se inmoaie. Condimenteaza cu sare si piper.
- Adauga dovlecelul ,toarna vinul si lasa totul sa firba la foc mic ,pana cand vinul scade la jumatate . Intre timp ,pune la incins in cuptor o tava unsa cu ulei .
- Amesteca rosiile cu legumele si pune totul in tava de copt .Asaza deasupra legumelor pieptul de pui rumenit, stropeste cu purtin ulei de masline si lasa la cuptor 20 de minute,in functie de grosimea carnii,pana cand este bine patrunsa .
-Presarati patrunjel .
- Lasa preparatul sa se odihneasca 5 minute inainte de a servi pe farfurii calde, cu paine cu coaja crocanta .
Pofta buna !