Pui la cuptor cu masline verzi si cartofi

de Mihaela11_jo in Pui, 5 Ian 2013 | 12166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • 1/2 kg cartofi mici
  • 3-4 catei de usturoi
  • 5-6 foi de dafin
  • condiment de pui:all spice,cuisoare,coriandru,ghimbir, cardamom,scortisoara,foi de dafin
  • ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust
  • 3-4 linguri de za’atar
  • 1 cub de Maggi Bouillon
  • masline verzi condimentate cu lamaie si ardei iute (de casa)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu masline verzi si cartofi:

 Pieptul de pui se spala si se taie in jumatati; se sareaza si se condimenteaza cu un amestec de usturoi zdrobit ,condiment de pui si za’atar.

Se aseaza intr-un vas termorezistent si se stropeste cu ulei de masline dupa pofta; se presara cu piper proaspat macinat.

Cartofii se curata de coaja , se taie in jumatati si se presara cu un amestec de sare, condiment de pui si za’atar; se stropesc cu ulei de masline si se aseaza in tava langa pui ; se aseaza printre cartofi foile de dafin si maslinele verzi.

Se toarna un pahar de apa fierbinte in care s-a dizolvat un cub de Maggi de pui.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade cca 1 ora sau pana se rumenesc puiul si cartofii; se dechide din cand in cand cuptorul si se stropeste din cand in cand puiul cu lichidul din tava.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu masline verzi si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

08.01.2013, 09:49

Merisor
Bya ralu
Rocsi
Eduard
laurenta
dia
mirela
mena

mihaelar63 1

07.11.2013, 08:36

Delicios si aromat Doar asa ne-ai obisnuit

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 13:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu smântână şi ciuperci