Aceasta reteta e inspirata de la Jamie Oliver.
Este usor de facut, nu are cum sa nu reuseasca.
Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html
1. Se sareaza si pipereaza puiul si pe exterior si pe interior, cu piper verde boabe, proaspat macinat, dupa care se pune in frigider pana seara cand il veti gati, daca sta de dimineata pana seara la frigider condimentat, va avea un gust mai bun.
2. Incepeti prin a curata cartofii, intre timp puneti o oala mare cu apa la fiert si cu putina sare, cand ati terminat de curatat cartofii taiati-i in 2 sau 3 daca sunt mai mari si puneti-i in apa cand fierbe, peste puneti si lamaia si usturoiul intreg cu coaja lasata pe el. Lasati sa fiarba cam 12 minute dupa care scoateti separat usturoiul si lamaia pentru a le introduce in pui, cartofii lasati-i in strecura sa se usuce.
3. Porniti cuptorul la 190°C.
4. Scoateti puiul din frigider puneti-l intr-un vas incapator, turnati ulei de masline intorcandu-l pe toate partile, pentru a se unge bine, dupa ce a-ti intepat lamaia de vreo 10 ori cu un cutit, puneti-o in interiorul puiului impreuna cu cimbrul si usturoiul si bagati la cuptor pentru 45 min. dupa care scoateti puiul pe un platou si puneti si cartofii {condimentati cu rozmarin} in tava amestecand putin pentru a lua din sosul si uleiul scurs din pui, faceti loc in mijloc pentru pui si asezati-l inapoi, mai lasati inca 45 min. dupa care verificati puiul, daca se desprinde usor carnea de pe os, inseamna ca este gata. Eu am lasat puiul in cuptor in total 3 ore dintre care 20 min. am pus pe programul de ventilare cu aer cald.