V-am mai zic ca sunt tare mandra de aceasta achizitie, frumoasa mea cocotte de fonta emailata ( foarte grea dealtfel ) care merge excelent atat pe aragaz cat si in cuptor si face o minune de mancare. Datorita modului in care se incinge si difuzeaza caldura mancarea se face incet si foarte gustoasa, ca si in ceaunul de fonta romanesc. Focul trebuie sa fie foarte mic, pe minim dat pentr ca odata inmagazinata caldura aceasta este foarte bine redata si in mod uniform.
Preparare : bucatile de pui se condimenteaza bine cu sare, piper, putina boia, 2 linguri de ulei de masline, verdeata maruntita si se lasa sa stea putin la rece pana prind aroma. Se cladesc apoi in cocotte.
Adaugam peste combinatia de legume, hribi si rosiile decojite taiae cubulete su turnam o canita de apa. Adaugam si o creanga de cimbru uscat .
Acoperim cu capac si deindata ce inceape sa fiarba dam focul pe minim si lasa asa pret de 45-60 minute ( depinde de pui, cel de casa fierbe putin mai greu ).
Cu 2-3 minute inainte sa inchidem focul adaugam 2 catei de usturoi zdrobiti.Carnea iese extrem de frageda si de aromata, ma bucur sincer ca am vas. Aceasta mancare a fost felul principal pentru cina de Mos Nicolae invitatilor mei le-a placut foarte mult.