Un preparat clasic, in aparenta provenind din bucataria ucraineana, se pare ca totusi puiul Kiev ar fi fost pregatit pentru intaia oara la Moscova. Indiferent de origini ramane insa o reteta deosebita ce se preteaza la nenumarate garnituri dupa pofta si bunul plac al fiecaruia: piure, cartofi prajiti, cartofi naturi, ciuperci sote, etc
Lasam untul la temperatura camerei. Adaugam ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt.
Adaugam sarea si piperul si zeama de lamaie si omogenizam compozitia.
Punem compozitia pe o folie alimentara si rulam astfel incat sa obtinem un rulou subtire. Dam la congelator cateva minute.
Batem feliile de piept de pui cu ciocanul de snitele si asezam pe fiecare cate o bucata de rulou de unt aromat.
Pliem astfel incat sa obtinem niste rulouri si prindem cu scobitori ca sa nu se desfaca.
Dam rulourile astfel obtinute prin faina.
Batem ouale impreuna cu sarea si piperul si optional puteti adauga condimente pentru pui. Trecem rulourile prin compozitia de ou.
Apoi le tavalim prin pesmet astfel incat sa acoperim toata suprafata acestora.
Le prajim in ulei bine incins pe ambele parti.
Apoi le scoatem intr-o sita ca sa elimine surplusul de ulei.
Le lasam cateva minute sa se odihneasca apoi le putem servi. Vom obtine un pus extraordinar de fraged, gustos si aromat!