1. Se incinge cuptorul la foc mediu; intre timp spalam bucatile de pui, le taiem in bucatele medii si le asezam intr-o tava incapatoare. Separat preparam sosul de lamaie, astfel : tocam frunzele de menta, radem coaja de la lamai si stoarcem sucul acestora so amestecam toate ingredientele cu usturoiul taiat si el marunt si cele 6 linguri de ulei.
2. Peste bucatile de pui turnam sosul din lamaie si menta, saram si piperam so dam totul la cuptor ptr. 20 min; din cand in cand stropim puiul cu sos.
3.Pentru salata taiem rosiile cherry in 4 si le amestecam cu branza feta taiata in cubulete cat mai mici, stropim cu putin ulei de masline, daugam sare si piper; asezam totul pe o frunza de salata verde.
4. Cand este rumenit, pieptul de pui se scoate de la cuptor si se aseaza langa salata verde, presarand totodata si catevav frunze de menta proaspata...
Absolut delicios!!! Nu am cuvinte sa descriu cat de bun s-a dovedit a fi sosul de lamaie....