Pui in sos dulce-acrisor

de retetele_tinei in Pui, 27 Dec 2015 | 8556 vizualizari

 

Acest pui in sos dulce-acrisor, este evident o reteta chinezeasca, foarte aromata, gustoasa si rapida, la fel ca si oricare alta reteta din acea minunata tara. :)
Daca nu va place puiul, acesta se poate inlocuii cu carnea de porc...ce va sfatuit eu este, sa nu inlocuiti produsele celelalte daca vreti ca la sfarsit, sa aveti parte de acelasi gust inedit.

 

INGREDIENTE

  • 800g piept de pui
  • 3 felii de ananas proaspat
  • 1 ardei rosu ( eu am folosit un ardei rosu-verzui)
  • ulei
  • Ingrediente pentru sosul dulce-acrisor
  • 500ml sos tomat
  • 160g zahar
  • 100ml otet de vin alb
  • 100ml apa
  • 5linguri de sos de soia
  • 1lingura de faina rasa
  • sare
  • Ingrediente compozitie pentru carne:
  • 150g faina
  • 250ml apa
  • 1 lingura drojdie dezhidratata
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos dulce-acrisor:

Prima data se pregateste sosul. Asadar, se pune la foc sosul tomat impreuna cu zaharul, otetul, apa, sarea si sosul de soia. Sosul se lasa la fiert pentru 10 minute, apoi se adauga faina si se mai lasa o idee la fiert, dupa care se lasa deoparte.

Separat, se pregateste carnea. Pentru inceput, pieptul de pui se taie bucati si se lasa deoparte. Intr-un bol se pune faina cu apa cu drojdia si cu sarea, se amesteca cu telul bine, apoi se adauga bucatile de carne si se amesteca bine.

Se pune o tigaie cu ulei pe foc, iar cand acesta e incis se pun bucati de carne la prajit. Se prajesc uniform pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop de hartie care sa absoarba uleiul in exces.

Mai departe, se curata si se taie ananasul si ardeiul. Intr-o tigaie se pun ulei, iar cand acesta e incins se pun bucatile de ananas si ardei. Acestea se lasa la foc mare sa se caleasca pt 5 minute, apoi se pun bucatile de carne prajite inainte.

Se lasa o idee la prajit impreuna, apoi se pune sosul tomat pregatit inainte.

Mai lasati cateva minute la foc, toate ingredientele, iar inainte de a stinge focul verificati de sare, zahar si otet, daca e nevoie mai adaugati, iar daca nu, opriti focul si serviti...serviti cat inca este cald.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

27.12.2015, 19:25

miki_a 1

28.12.2015, 23:25

Ce combinatie buna intre carnita si sosul deosebit de gustos si provocator!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din piept de pui