SEMINTELE DE SUSAN. ("sezam" este denumirea susanului in limba araba)contin vitaminele A, B, C, E.
Intaresc si curata organismul. Semintele de susan sunt o sursa buna de seleniu, magneziu si fosfor, avand un continut scazut de colesterol si sodiu. Se folosesc atat semintele de susan care si uleiul din seminte de susan, (o particularitate a uleiului de susan este prezenta sesaminei, o lignina cu actiune favorabila ce scade absorbtia colesterolului in intestin si inhiba partial sinteza colesterolului in ficat.) Semintele de susan contin foarte mult calciu. Printre altele, vegetarienii asa isi completeaza portia de calciu : consumand seminte de susan.
Se taie pieptul de pui fasii lungi (cat mai lungi si subtirele..ale mele au iesit cam butucanoase;)) . Se bat ouale si se adauga condimentele iar separat se amesteca faina cu susanul. Se prajesc in uleiul incins: se tavalesc o data prin ou, o data prin faina cu susan. Se prajesc pe ambele parti (nu foarte mult ci doar cat sa sa faca pieptul de pui, pt ca susanul tinde apoi sa se rumenasca si sa isi piarda din proprietati). Se scot apoi pe un servetel ca sa li se absoarba tot uleiul. Se servesc cu salata.
1
cand se prajesc degetelele cu susan, nu se tin foarte mult in ulei ci doar cat sa sa faca pieptul de pui, pt ca susanul tinde apoi sa se rumenasca si sa isi piarda din proprietati.