Pui in sos de smantana cu cartofi

de Sim0na in Pui, 1 Apr 2012 | 4381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 100 g smântână
  • 30 ml lapte
  • 1 lingură rasă făină
  • 50 g unt
  • 5 căţei de usturoi
  • sare, piper
  • 3 cartofi
  • boia de ardei iute
  • pătrunjel mărunţit uscat
  • oregano măcinat
  • rozmarin măcinat
  • oregano uscat
  • ulei măsline
  • 50 g unt
  • delikat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de smantana cu cartofi:

Pieptul de pui l-am spălat bine, l-am porţionat si l-am pus să se scurgă pe şervete de hârtie. Le-am sărat şi piperat, apoi le-am prăjit pe ambele părţi.

Am scos pieptul calit pe o farfurie şi am dat deoparte.

Intr-o crăticioară am pus 50 g unt şi am lăsat să se topească. Am adăugat lingura de făină şi am amestecat bine-bine să nu se formeze cocoloaşe. Am stins cu lapte dulce, apoi am adăugat smântână şi am continuat să mestec.

În sosul format am pus usturoiul pisat, apoi am potrivit de sare şi piper.

Am pus pieptul prăjit într-un vas de yena, am turnat sosul peste pui şi am băgat la cuptor, la foc potrivit ptr o oră.

Cartofii i-am curăţat, i-am condimentat cu boia, pătrunjel, oregano, rozmarin, busuioc, delikat şi ulei de măsline. I-am pus într-un vas de yena, am pus câteva bucatele de unt şi am dat vasul la cuptor cca 40 minute.

Am mancat pe nerasuflate cu paine intermediara cu seminte!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de smantana cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:21

tare bun trebuie sa fie

deyutzky 1

02.04.2012, 12:27

Sim0na 1

02.04.2012, 18:53

Multumesc fetelor ptr aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor umplut cu leurda