Pui in sos de rosii cu ciuperci si ardei

de katty in Pui, 11 Sep 2017 | 7066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de pui, dupa preferinta (pulpe, piept de pui)
  • 1 ceapa
  • 300 gr ciuperci champignon brune
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei kapia
  • 300 ml sos de rosii
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru
  • rozmarin
  • 2 linguri ulei
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de rosii cu ciuperci si ardei:

Spalam carnea de pui si o scurgem bine. Tocam ceapa marunt, ardeii ii taiem feliute subtiri. Ciupercile le spalam, le stergem bine si le taiem lamele putin mai grosute.

In uleiul incins, punem carnea de pui. O lasam pana se albeste pe toate partile, apoi adaugam ceapa. Amestecam usor pana ceapa se inmoaie, apoi adaugam ciupercile. Punem capacul si lasam pana ciupercile se inmoaie usor. Adaugam sosul de rosii, ardeiul gras, cimbru, sare, piper, foaia de dafin, putina apa calda si fierbem la foc mic, acoperit cu un capac pana sosul se leaga. Inainte cu 5 minute de a fi gata, punem rozmarinul.

Servim fierbinte, presarata cu patrunjel verde, langa o garnitura de orez sau cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de rosii cu ciuperci si ardei" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu bambus si ardei