Este o reteta by Jamie Oliver, pe care am vazut ca au incercat-o mai multi blogeri culinari.
M-a tentat s-o incerc si eu, dar sincer nu m-a dat pe spate cum ma asteptam.
Acum, depinde si de gustul fiecaruia.
Sa nu fiu inteleasa gresit, a iesit destul de bun, altceva decat preparam eu pana acum, dar ma asteptam la mai mult.
In reteta originala mai era si ulei de masline, eu nu am mai folosit pentru ca puiul a fost gras si am separat putina grasime de pe el.
Peste puiul bine spalat, presaram sare si piper si il frecam bine pe toate partile.
Il punem intr-un vas termorezistent cu grasimea pe care am separat-o, fara a o topi, se va topi la cuptor.
Daca este pui din comert, se va pune ulei de masline.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade si dam vasul la cuptor pentru 20 de minute pana se rumeneste puiul bine, intorcandu-l pe toate partile.
Scoatem puiul di vas si inlaturam toata grasimea, apoi adaugam laptele, putina salvie uscata si maruntita, coaja de lamaie, batonul de scortisoara si usturoiul necuratat, doar inlaturate capetele.
Mai presaram putina sare, daca nu a luat puiul suficienta, punem puiul inapoi in vas si dam din nou vasul la cuptor pentru 45 de minute, avand grija ca din cand in cand sa mai intoarcem puiul de pe o parte pe alta daca ne permite vasul, sau daca nu, sa il stropim din cand in cand cu sosul din vas.
Eu am acoperit vasul cu capac, dar nu ermetic.
A iesit, gustos si fraged, iar sosul foarte aromat de la scortisoara si lamaie.
Am servit puiul cu cartofi la cuptor, pe care i-am stropit cu putin sos.
Din pacate, poze prea multe nu am ca tare nu imi place cum ies pe vremea asta intunecata.
Pofta buna!
1
Daca se foloseste pui din comert, durata prepararii va fi mai mica.