Kotopoulo Skorthato - Lemon Garlic Chicken
O excelentă reţetă a bucatariei greceşti, aromă, savoare, parfum...da, da....o combinaţie de zile mari. Reţeta este uşor de pregătit – rafinamentul nu este punctul forte al grecilor – şi se bazează pe ingrediente naturale şi sănătoase. Mâncarea este de tip mediteranean, având caracteristici comune cu cea italiană sau turcească.
,,Bucătăria grecească are o istorie bogată, de peste 4000 de ani. De altfel, prima carte de bucate a lumii a fost scrisă de un grec înaintea erei noastre. În timp, reţetele greceşti s-au mai schimbat, fiind influenţate şi de popoarele cu care grecii au interacţionat de-a lungul timpul. Prin intermediul Imperiului Roman, multe reţete culinare greceşti s-au răspândit în toată Europa şi nu numai cucerind gurmanzii de ieri şi de azi."
Sursa: Bucataria greceasca
Spalam cartofii noi (de preferat cu un burete pentru a indeparta resturile de pamant, vom coace cartofii in coaja). Taiem cartofii in doua sau bucati mai mari si ii saram.
Spalam si crestam putin pulpele de pui, saram si piperam dupa gust.
Pregatim un sos gustos din ulei si oregano, jumatate il turnam peste cartofi restul peste pulpele de pui. Amestecam cartofii cu acest sos si sare si ii asezam intr-o tava tapetata cu pentru copt.
Feliem 1-2 lamai si stopim pulpele cu zeama stoarsa din fiecare felie.
Asezam pulpele in tava langa cartofi, deasupra cartofilor dar si al pulpelor asezam feliutele de lamai stoarse dar si cateii de usturoi taiate in 2-3. Punem tava in cuptorul incalzit pentru 40 de minute. Intoarceti cartofii de 2-3 ori, iar dupa 20 minute si pulpele de pui.
In final presaram tot meniul cu patrunjel verde tocat marunt.
Poate fi servita cu o salata din ceapa rosie (taiata marunt) si masline.