Pui cu vin dulce si usturoi

de micky in Pui, 12 Sep 2011 | 3405 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 2 cepe shallots(sau o ceapa alba medie)
  • 200ml vin alb dulce
  • 300ml supa de pui
  • o capatana de usturoi
  • 200g ciuperci
  • 50g unt
  • 3 linguri mari de smantana
  • 1-3 linguri de faina asezonata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu vin dulce si usturoi:

Puiul taiat bucati se da prin faina asezonata(faina, sare si piper) si se prajeste pana devine auriu. Se muta apoi intr-o cratita iar in tigaie sa caleste ceapa, se adauga apoi vinul, supa de pui si se lasa pana incepe se dea in clocot. Se toarna peste pui si se lasa la fiert 20-30 min sau pana ce puiul e fiert.

Separat se fierbe usturoiul necuratat pt 25-30 de min, se strecoara si se curata si se lasa la racit. In acelasi timp ciupercile se calesc putin in unt si se adauga peste pui impreuna cu smantana. Se mai lasa la foc inca 5 min. Usturoiul se caleste in tigaie pana se rumeneste putin si se pune in farfurie peste pui. Se serveste cu orez!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu vin dulce si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de pasare in sos de smantana