Pui cu susan si miere

de simona72 in Pui, 11 Oct 2014 | 8039 vizualizari

 

Reteta preluata de la Mitinita...am mai mancat asa ceva, dar, doar in restaurantele cu specific chinezesc. Am mai avut o tentativa de a face aceste gogosele dulci, dar nu mi-au iesit asa de bine...Multumesc Adina pentru reteta, sunt delicioase!>:D<
http://mitinitta.blogspot.ro/2012/02/pui-cu-susan-sesame-chicken.html?spref=fb

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de pui
  • 3 linguri ulei de susan(eu nu am avut si am folosit ulei de fistic)
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1/4 lingurita sare si piper
  • pentru aluat:
  • 3-4 linguri faina
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 80-100 ml apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura ulei de fistic
  • pentru sos:
  • 2 linguri seminte de susan
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ketchup usor picant
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 praf de sare
  • pentru prajit: ulei de palmier
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu susan si miere:

Pieptul de pui, spalat si curatat se usuca cu prosoape de hartie si se taie cuburi/fasii. Se amesteca uleiul cu sare,piper si zahar, se adauga bucatile de pui, se amesteca si se lasa la marinat 30 minute. 

Pentru aluat: amestecam faina, amidonul, sarea, praful de copt. Adaugam oul, uleiul si amestecam cu un tel tip para. Adaugam treptat apa in timp ce amestecam cu telul pana ajungem la consistenta aluatului de clatite. Dam deoparte si lasam aluatul sa se linisteasca si puiul sa se marineze. 

Dupa expirarea timpului, punem ulei de palmier la incins intr-o tigaie wok. Luam fiecare bucata de pui, o dam prin aluat si o prajim in ulei pana devine rumena pe ambele parti. Le scoatem pe servetele absorbante. Dupa ce am prajit toate "gogoselele" de pui, aruncam uleiul din tigaie, punem in wok ingredientele amestecate dinainte pentru sos, punem pe foc sa se inaclzeasca si trecem "gogoselele" prin sosul cald. Am servit cu orez cu legume, dar merge la fel de bine cu orez simplu sau taitei. Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

ingredientele sa aibe temperatura camerei inainte de prajire

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu susan si miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Xandrinne 1

12.10.2014, 08:50

Raluca57 1

14.10.2014, 20:44

Ne-a placut f mult cum a iesit, gustos, mai altfel. Seara am incalzit putin si a mers de minune! Multumesc pt reteta.

simona72 1

14.10.2014, 21:09

Ma bucur ca ti-a placut Raluca. Si la minne in familie secre din nou...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budincă de paste cu carne de pui