Spre surprinderea mea, le-a placut mult si copiilor! Ca ei sunt cam mofturosi! :D
Se curata si se spala carnea, se sterg de apa, apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se aseaza intr-o tava de yena si se presara peste ele cu rasnita verdeturile italiene si usturoiul granulat. Se stropesc cu putin ulei apoi se toarna apa. Se acopera tava si se da la cuptor pentru cca 30 minute, pana intra bine furculita in carne, apoi se lasa fara capac pana incepe sa se rumeneasca, stropind din cand in cand cu sosul din tava.
Intre timp se curata si se spala ciupercile. Se taie felii subtiri si se pun la foc intr-o craticioara cu ulei. Se presara putina sare si se amesteca. Se lasa pe foc pana se evapora apa care au lasat-o. Se toarna bulionul peste ciuperci si lasam sa dea cateva clocote. Se condimenteaza dupa gust cu sare si eventual zahar daca este cazul. Acest sos se toarna peste pulpele din tava si se dau la cuptor la foc mic pentru cca 15-20 minute (sa fie rumenita frumos carnea).
Intr-o oala se pun 2 litri de apa sa fiarba impreuna cu sarea si un firicel de ulei. Cand incepe sa fiarba apa se pune cus cus-ul si se lasa in jur de 15-20 minute. Se ia de pe foc, se acopera oala cu un capac si se lasa acoperit pentru 5 minute. Se strecoara si se spala sub un jet de apa rece.
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in 2 lg ulei intr-o tigaie, usturoiul curatat se taie rondele si se pune si el la calit. Morcovul curatat se da pe razatoarea mare si se adauga peste ceapa si usturoi. Se calesc impreuna putin, apoi se adauga 1-2 lg apa, se acopera tigaia si se lasa sa fiarba pana se inmoaie morcovul. Cand acesta s-a facut, se toarna cus-cus-ul, se amesteca, se condimenteaza dupa gust dupa care se serveste alaturi de carne si sosul de ciuperci.
Pofta buna!