Pui cu sos de gorgonzola

de retetele_tinei in Pui, 29 Sep 2014 | 4586 vizualizari

 

Am pregatit aceste pulpe, pt barbatii mei, pe care i-am incantat....ei sunt 1 si jumatate:) , dar daca pregatiti pt mai multe persoane, odata cu marirea dozei de carne, se schimba si gramajul ingredientelor. De altfel, puteti folosi, daca doriti 200ml vin alb si 400 ml apa...asadar, sper ca le veti incerca!

 

INGREDIENTE

  • 3 ciocanele
  • 50g unt
  • 170g gorgonzola dulce
  • sare
  • 600 ml. apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de gorgonzola:

Pulpele se curata daca e necesar, se spala, se sterg si se pun deoparte.

Mai apoi, intr-o tigaie, se pune untul.Cand acesta e topit, se pun pulpele. Acestea se lasa la prajit pe ambele parti, cateva momente, pana prind o culoarea aurie. Dupa care se pun 200ml apa si se lasa sa fiarba, iar cand scade apa, se mai pun 200ml de apa, dupa se mai pun 200ml apa. Eu am folosit doar 600ml apa, deoarece carnea era frageda, dar daca carnea voastra e mai tare, puneti mai multa apa, pana cand e moale.Ultima data cand se pune apa, aceasta se lasa sa scada, de jumatate si mai apoi se pune gorgonzola.Se mai lasa cateva momente tigaia pe foc, pana gorgonzola s-a topit, iar carnea s-a " fiert" in sos.Se poate servi cu piure de cartofi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu smantana si ciuperci