Specialitate vest-africana, sosul de arahide este foarte apreciat in multe tari din Africa si nu numai pentru gustul sau cremos. Retetele cu sos de arahide variaza de la o tara la alta, se poate folosi carne de vita, peste sau pui - rezultatul este tot timpul delicios.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/pui-cu-sos-de-arahide-reteta-africana.html
Taiati puiul in bucati, indepartati grasimea si chiar pielea, daca vreti.
Sotati ceapa taiata marunt in uleiul incins, cu bucatile de pui.
Aruncati grasimea lasata.
Puneti untul de arahide, bulionul de rosii, 2 pahare de apa fiarta, amestecati.
Sarati si piperati.
Lasati sa fiarba la foc potrivit, cam 40 de minute sau pana cand uleiul va iesi la suprafata sosului.
Am degresat cat am putut in special, la sfarsit.
Este foarte bun, l-am servit cu bulgur.
Il puteti servi cu orez, cu o tocana de legume africana- vezi aici si de ce nu, cu mamaliga :).
O reteta pe care o voi reface cu siguranta, am sa pun insa mai multe legume morcov, dovlecel, rosii, vinete.....
Pofta Buna!