Pui cu sos de arahide - reteta africana

de Catalina L in Pui, 27 Apr 2017 | 4350 vizualizari

 

Specialitate vest-africana, sosul de arahide este foarte apreciat in multe tari din Africa si nu numai pentru gustul sau cremos. Retetele cu sos de arahide variaza de la o tara la alta, se poate folosi carne de vita, peste sau pui - rezultatul este tot timpul delicios.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/pui-cu-sos-de-arahide-reteta-africana.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui
  • 2 linguri de unt de arahide
  • 2 cepe (alba si rosie pentru mine)
  • 1 lingura bulion concentrat de rosii
  • 2 linguri de ulei vegetal (de arahide daca aveti)
  • apa
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de arahide - reteta africana:

Taiati puiul in bucati, indepartati grasimea si chiar pielea, daca vreti.

Sotati ceapa taiata marunt in uleiul incins, cu bucatile de pui.

Aruncati grasimea lasata.

Puneti untul de arahide, bulionul de rosii, 2 pahare de apa fiarta, amestecati.

Sarati si piperati.

Lasati sa fiarba la foc potrivit, cam 40  de minute sau pana cand uleiul va iesi la suprafata sosului.

 

Am degresat cat am putut in special, la sfarsit.

 

Este foarte bun, l-am servit cu bulgur.

 

Il puteti servi cu orez, cu o tocana de legume africana- vezi aici si de ce nu, cu mamaliga :).

 

O reteta pe care o voi reface cu siguranta, am sa pun insa mai multe legume morcov, dovlecel, rosii, vinete..... 

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de arahide - reteta africana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci