O reteta gustoasa...
Bucatile de pui ,eu am folosit partea de sus a copanului :) se spala si se usuca cu hartie de bucatarie.Rozmarinul se taie fin si se pune deasupra.Se pune si mustarul macinat,piper,sare.
Intr-o tigaie incapatoare punem ulei si usturoiul 1 spic,cand e ferbinte punem si carnea.O prajim cam 8-10 minute pe ambele parti.O dam la o parte.
Curatam prazul si partea alba o taiem rondele fin.Punem prazul in tigaia si il calim.Asezam din nou carnea impreuna cu prazul si adaugam cele 4 linguri de mustar boabe.Lasam la prajit un pic.
Adaugam si vinul amestecat cu apa ,cam un pahar jumate -jumate.
Lasam sa se evapore.Adaugam smantana si mai lasam pe foccam 10 minute.
Saram,piperam si daca tigaia se poate baga la cuptor o mai lasam la cuptor 30 minute.
Cand carnea e gata se scoate si se serveste.
Eu am servit cu orez basmati.
1
reteta originala e cu piept de pui,deci timpul de gatit e mai redus.
2
si nu se pune la cuptor
3
am folosit mustar boabe zdrobit,la inceput :)