Va prezint astazi o mancare simpla si aromata, un pranz perfect echilibrat si usor de realizat. Am inceput sa consum in ultima vreme destul de des cereale, un substitul foarte bun la paste sau paine cu un continut caloric mai moderat si un aport foarte sanatos. Se gasesc sub o multime de forme si categorii astazi o sa va prezint un amestec de cereale foarte bun si usor de preparat
Acest amestec mediteranean contine legume deshidratate, ardei, rosii si cereale de toate categoriile de la granulele de gris: cuscus, la granule de mamaliga, grau, ovaz, secara totul bine condimentat cu ierburi aromate si extrem de usor de preparat. Se rehidrateaza cu apa fierbinte si se agauga o lingurita de ulei de masline sau unt, eu am optat pentru ulei de masline. Dupa ce le lasam la rehidratat cateva minute se amesteca bine si se reincalzesc si sunt gata pentru a fi servite.
Preparare: se pun intr-un tigaie mai adanca bucatile de carne cu ulei si legumele ( mai putin dovlecelul pe care il adaugam mai tarziu). Se condimenteaza si se adauga o canita de apa si se lasa la foc mediu timp de 10-12 minute. Se adauga apoi dovlecelul.
Se lasa sa mijoteze ( sa fiarba incet) timp de inca 3-5 minute si se mai condimenteaza la final . Se serveste cu 2-3 linguri de cereale si cu verdeata aromata proaspat maruntita, eu am folosit patrunjel verde . Este o mancare extrem de lejera si aromata, va stafuiesc sa dati o sansa cerealelor si sa testati reteta macar o data.