Un pui de curte la cuptor e o mancarica fantastica :)
Mai intai ne ocupam de pui :).
Puiul intreg se spala si se taie in doua dar nu de tot,asa ca sa se deschida bine.
Se da cu curry peste tot.
Luam o tava de aragaz si-l asezam in ea.Sub pui punem rozmarin si usturoi.
Adaugam 1/2 pahar de vin si 1/2 pahar de apa.
Acoperim tava cu foaie de aluminiu si bagam la cuptor la 220° cam vreo ora.
Intre timp curatam legumele ,le spalam si le taiem in bucati mari.
Dupa cam vreo ora scoatem puiul si adauga legumele.
Adaugam si sarea,piperul cimbru si un strop de ulei peste legume si pui.
Introducem iar la cuptor pana se fac si legumele 40-45 minute.
Daca vedem ca puiul se usuca il stropim cu sosul format in tava.
Pofta buna!!!
1
fiind pui de curte,timpul de coacere a fost mai lung