Este una din mancarurile pe care o pregatesc foarte des cu diverse combinatii de legume.
De aceasta data am facut bucati de pui insotite de cartofi intregi, un bulb de fenicul, o ceapa mare si o jumatate de ardei iute.
Preparare : se condimenteaza bucatile de pui si se aseaza in vasul roman alaturi de cartofii intregi, bulbul de fenicul taiat feliute si ceapa si ardeiul iute taiat rondele. Turnam peste ele in vasul roman 150 ml de apa cu 2 linguri de ulei de masline, sare, piper si ierburi maruntite, eu am mai adaugat 2 fire de rozmarin verde si cateva crengute de cimbru verde.
Vasul roman se tine in apa timp de 15 minute inainte de folosire ca sa se imbibe cu apa, in timp ce sta in cuptor elibereaza aburi iar legumele si carnea preparate in el sunt deosebit de fragede si aromate. Se pune la cuptor cu capac pentru 25 de minute pentru a se preapara la aburi prima etapa.
Dupa 25 de minute se scoate capacul si se lasa inca 30-40 de minute la cuptor asa pentru a se rumeni frumos friptura si legumele.