Pui cu legume in vas roman

de Sylvia in Pui, 19 Feb 2010 | 4818 vizualizari

 

Este una din mancarurile pe care o pregatesc foarte des cu diverse combinatii de legume.

De aceasta data am facut bucati de pui insotite de cartofi intregi, un bulb de fenicul, o ceapa mare si o jumatate de ardei iute.

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui si pulpele taiate bucati
  • un bulb de fenicul
  • o ceapa mare
  • o jumatate de ardei iute
  • o jumatate de kg de cartofi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • condimente in functie de gust si preferinte
  • 2 fire de rozmarn verde si 2 cengute de cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume in vas roman:

  Preparare : se condimenteaza bucatile de pui si se aseaza in vasul roman alaturi de cartofii intregi, bulbul de fenicul taiat feliute si ceapa si ardeiul iute taiat rondele. Turnam peste ele in vasul roman  150 ml de apa cu 2 linguri de ulei de masline, sare, piper si ierburi maruntite, eu am mai adaugat 2 fire de rozmarin verde si cateva crengute de cimbru verde.

  Vasul roman se tine  in apa timp de 15 minute inainte de folosire ca sa se imbibe cu apa, in timp ce sta in cuptor elibereaza  aburi iar  legumele si carnea preparate in el sunt deosebit de fragede si aromate.  Se pune la cuptor cu capac pentru 25 de minute pentru a se preapara la aburi prima etapa.

  Dupa 25 de minute se scoate capacul si se lasa inca 30-40 de minute la cuptor asa pentru a se rumeni frumos friptura si legumele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crenvursti infasati