Eu pana acum 2-3 ani nu mancam conopida decat murata, iar acum o savurez in multe variante. E chiar gustoasa :)
Conopida am avut-o deja semi-fiarta (in apa cu sare, putin otet, boabe de piper si foi de dafin) pentru conopida pane, dar se poate pune si cruda.
Carnea de pui bine spalata am portionat-o.
Intr-o cratita am incins uleiul si am pus la calit ceapa tocata marunt, morcovul ras si carnea de pui.
Am adaugat un pahar cu apa si am pus capacul lasand sa fiarba innabusit 20-25 de minute. Am mai amestecat din cand in cand.
Am adaugat apoi ardeiul tocat si am mai lasat 10-15 minute.
Spre final am pus conopida rupta in buchetele. (daca folositi conopida cruda o puneti impreuna cu ardeiul).
Am adaugat apoi rosia decojita si tocata marunt, bulionul si condimentele. Am mai lasat pe foc 10 minute.
Apoi am pus patrunjelul si am oprit focul.
Am servit fierbinte cu mare pofta :)