Pui cu conopida

de Dana_Retetegg in Pui, 23 Noi 2012 | 5501 vizualizari

 

Eu pana acum 2-3 ani nu mancam conopida decat murata, iar acum o savurez in multe variante. E chiar gustoasa :)

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (eu am pus 2 pulpe si 1/2 piept),
  • 500 - 600 g conopida,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei rosu,
  • 3-4 linguri bulion sau ketchup de casa,
  • 1 rosie,
  • 2-3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper,
  • busuioc,
  • cimbru,
  • putina boia dulce,
  • patrunjel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu conopida:

Conopida am avut-o deja semi-fiarta (in apa cu sare, putin otet, boabe de piper si foi de dafin) pentru conopida pane, dar se poate pune si cruda.

Carnea de pui bine spalata am portionat-o.

Intr-o cratita am incins uleiul si am pus la calit ceapa tocata marunt, morcovul ras si carnea de pui.

Am adaugat un pahar cu apa si am pus capacul lasand sa fiarba innabusit 20-25 de minute. Am mai amestecat din cand in cand.

Am adaugat apoi ardeiul tocat si am mai lasat 10-15 minute.

Spre final am pus conopida rupta in buchetele. (daca folositi conopida cruda o puneti impreuna cu ardeiul).

Am adaugat apoi rosia decojita si tocata marunt, bulionul si condimentele. Am mai lasat pe foc 10 minute.

Apoi am pus patrunjelul si am oprit focul.

Am servit fierbinte cu mare pofta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu conopida" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de conopida cu pui si smantana