Pui cu ceapa caramelizata

de biancas76 in Mancaruri cu carne, 26 Iul 2010 | 5805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpe inferioare (11 bucati am avut eu)
  • un sfert lingurita curcuma
  • 3 linguri Za`atar
  • condiment pentru saorma optional(eu am uitat sa pun)
  • 5 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline + 3 linguri ulei masline
  • 4 cepe
  • 4 lipii
  • 4 lingurite muguri de pin
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ceapa caramelizata:

Ceapa se taie rondele. Cele 3 linguri de ulei masline se pun intr-o tigaie tefal si se adauga ceapa. Se condimenteaza cu sare si piper
si se da focul mic amastecand din cand in cand pana capata o culoare aurie. Va dura vreo 40 minute.

Intre timp se pregatesc pulpele. Luam condiment za`atar si punem peste pulpe, 50 ml ulei, usturoiul pisat, curcuma si masam bine sa intre condimentul in pulpe. 
Pulpele astfel unse se pun la prajit in cuptor pentru 40 minute intr-o tigaie.


Cand sunt gata pulpele le scoatem afara si pregatim alte 2 tavi pe care punem hartie de copt si asezam lipiile peste care presaram ceapa caramelizata
si cate 3 bucati de pulpa plus sucul din tava peste ele, astfel lipia va absorbi acest suc.


Adaugam pe fiecare lipie cate o lingurita de muguri de pin si punem la cuptor pentru inca 10 minute.
Se servesc calde , lipiile au rolul de farfurie dar eu totusi am mai pus pe farfurie.


Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

epurasha2bb 1

26.07.2010, 15:50

foarte frumoasa reteta si prezentarea bianca!

biancas76 1

26.07.2010, 18:15

Epurasha multumesc

biancas76 1

26.07.2010, 18:16

Julie eu nu simt sa aiba vreun gust

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si telina