Pui aromatizat la cuptor

de Sim0na in Pui, 15 Mar 2012 | 3906 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de cca 1,5 kg
  • 100 g unt
  • cimbru
  • rozmarin
  • oregano
  • maghiran
  • usturoi pisat
  • 6 cartofi medii
  • 3 cepe mici
  • 1 morcov mare
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui aromatizat la cuptor:

Puiul se spala si se curata foarte bine. Se sterge cu un servet.

Untul se amesteca cu condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul.

Cu acest amestec se unge bine-bine puiul, atat pe exterior si interior, cat si pe sub piele, avand grija sa nu se rupa pielea.

Cartofii se taie pe jumatate, morcovii felii, si se pun la fiert ptr 10 minute, impreuna cu lamaia intreaga.

In interiorul puiului se pune lamaia, apoi se da la cuptor cu pieptul in jos. La jumatate de ora se intorce puiul, si se mai lasa o ora.

Dupa o ora jumatate, langa pui se pun legumele taiate - cartofii si morcovii fierti pe jumatate, si ceapa taiata in jumatate.

Se mai da la cuptor cca jumatate de ora, sau pana si puiul si legumele sunt facute.

Noi am servit puiul impreuna cu legumele, alaturi de gogosari in otet.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui aromatizat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu cartofi si maioneza de usturoi