Am cerut fiului meu sa-mi aduca niste pui in drum spre casa .Pui dintr-acela frumos si galben hranit cu porumb . Eu imi doream piept pentru snitele si m-am trezit cu ditamai puiul grill de 1.900 kg .
Mi-am amintit de puiul crapaudine al Sylviei . Am mai dus putina munca de informare si documentare si am ajuns la retetea respectiva ce se potriveste preferintelor mele .
Poulet Crapaudine este un clasic al bucatariei franceze si denumirea vine de la modul de transare al puiului .Tehnica este folosita si pentru porumbei, prepelita si alte zburatoare iar numele este dat de forma decupajului care il face sa semene la final cu o broasca "crapaud"
Se poate prepara atat la cuptor cat si la gratar .
Cu siguranta ca voi prepara in continuare si la gratar aceasta reteta deosbit de tentanta si gustoasa .
1
Secretul obtinerii unei pui cu pielea crocanta si rumena:Din timp in timp cam la 15 minute am inmuiat lamaia stoarsa in grasimea eliberata la coacere si am tamponat puiul peste tot.
2
Puiul Crapaudine este perfect pentru prepararea la gratar . Trebuie totusi alesi pui mai mici .Ar mai fi alternativa sa-i pregatesti partial la cuptor si sa fie finalizata prepararea la gratar .