O prajitura draguutza ;)) si pufoasa :D pe care o am dintr-o carticica de retete adunate de cei de la margarina Unirea, dar care a necesitat ENORM de multe modificari... cantitati total aiurea :P
Blat:
Mixam bine margarina moale cu 200 gr zahar, apoi punem galbenusurile, pe rand. Alternand, incorporam iaurtul si faina amestecata bine cu praful de copt. Separat, batem bine albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si cand capata consistenta de bezea turnam in 3 ture peste compozitia cu faina amestecand usor de jos in sus cu o lingura mare. La final punem nuca de cocos. Consistenta trebuie sa fie ca cea de chec.
Turnam intr-o tava de 25cm x 35 cm si coacem la 180C pana trece testul scobitorii.
Crema:
Mixam margarina moale cu zaharul, apoi punem branza de vaci si laptele, esenta, iar la final adaugam cocosul.
Asamblare:
Taiem blatul in 2, insiropam primul cu jumatate din sucul de la compot, asezam 3/4 din crema, acoperim cu un strat subtire de gem de caise, apoi punem celalalt blat. Il insiropam si pe acesta, nivelam restul de crema, asezam ananasul si, eventual, mai presaram putina nuca de cocos.
1
Crema: Daca vi se pare putin cam tare mai puteti adauga putin lapte.