Desert orez cu prune

de Lau in Dulciuri, 2 Mar 2018 | 3950 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g prune uscate
  • 300 g orez
  • 100-150 g zahar
  • coaja de lamaie
  • scortisoara
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 50 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert orez cu prune:

Orezul il fierbem in apa cu sare, il scurgem si il trecem pe sub un jet de apa rece.

Spalam prunele, dupa care le fierbem in apa cat sa le acopere, cateva clocote, le scurgem de apa, lasam sa se raceasca, le taiem bucati (sau le lasam intregi). 

Intr-o cratita topim zaharul pana ce se caramelizeaza. Adaugam untul si 200 ml apa, amestecam continuu pana ce se dizolva zaharul.

Adaugam orezul, prunele tocate, amestecam, adaugam coaja de lamaie, scortisoara, esenta dupa gust, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie si blat cu cacao