Am innebunit cate retete de paine am vazut la Ruxy...avand 1 drojdie proaspata care expira azi si paine nema in casa,mi-am zis...."da ce,eu nu pot??"si m-am apucat de facut reteta lui ruxy (cu mici modificari...mi-a intrat mai multa apa si drojdiuta am pus mai multa ca pe pachet scria ...intre 500 gr-1000 gr faina si l-am pus pe tot sa fiu sigura) http://www.bucataras.ro/retete/paine-simpla-de-casa-15703.html.
Mi-a iesit super. dar asta cred ca si datorita ajutorului primit de la Sabina....ca doar am fata mare....nu?
Ruxy....multumesc mult pentru incurajari...in sfarsit am facut-o....
Am cernut faina si am amestecat-o cu sarea.
Am dizolvat drojdia in putina apa calduta impreuna cu zaharul si am turnat peste faina, am framantat bine apoi am pus uleiul si am mai framantat putin.
Am lasat o ora la crescut.
Am impartit aluatul in doua.Din prima bucata am format 2 suluri de dimensiunea tavii, pe care le-am impletit si am pus painica intr-o tava unsa cu marga si tapetata cu faina,iar a 2-a bucata am facut-o un sul simplu si am pus-o in tava tapetata la fel.
Am mai lasat la crescut inca o jumate de ora.
Am pus tavile la cuptorul incins in prealabil,la foc potrivit pentru 50 de minute.
Poftiti ca-i calda!!!!
1
Sabina se tot mira ce creste si mi-era teama ca nu v-a iesi cum trebuie