Pricomigdale

de Lia_ in Prajituri, 27 Feb 2014 | 8306 vizualizari

 

In cinstea recuperarii cartii de bucate a bunicii (carte editata in anul 1938, bucatarie romaneasca si europeana), am preparat pricomigdale cu zeama de la 1 lamaie si albusurile nebatute spuma. Voi puteti reduce zaharul pana la 350 g daca vi se pare prea mult zahar. De la macarons si pana acum nu s-au mai mancat prajiturile cu o asemenea viteza. Se fac foarte repede!

 

INGREDIENTE

  • 250 g migdale
  • 250 g nuci
  • 6 albusuri
  • 500 g zahar pudra
  • 1/4 baton vanilie pisata (n-am avut, am pus zahar vanilat 2 plicuri)
  • zeama de la 1 lamaie mica
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pricomigdale:

Macini marunt la robot migdalele si nucile impreuna cu zaharul pudra.

Pui hartie de copt in tava de la aragaz si dai drumul sa se incinga cuptorul la foc moale (130 grade, cam treapta 2.5 la cuptor pe gaz).

Muti intr-un bol incapator amestecul uscat si adaugi unul cate unul albusurile si apoi zeama de lamaie si vanilia. Omogenizezi bine, cu miscari circulare.

Forma rotunda o obtii aplicand buline de 2.5 cm (care mai cresc) cu posul. Cu lingurita puse, ies neregulate, nu m-ar deranja deloc dar inegal coapte.

Se coc timp de 20 de minute. Eu dupa 10 minute le-am mutat pe treapta de sus si pe vatra cuptorului am tinut o tava goala ca sa nu se rumeneasca prea repede la baza.

Le scoti cu tot cu hartie pe blat, le lasi sa se raceasca si in mod normal se desprind usor. daca adera, eu prefer sa trec lama subtire a unui cutit pe sub baza. Poti sa umezesti masa si sa pui hartia pe masa uda dar parca un pic se uda si pricomigdalele, am preferat sa le desprind cu cutitul pe uscat.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Eu am preparat din 8 albusuri, atatea cate mi-au ramas de la salata de boeuf postata si sunt tipul de fursecuri care tin mult timp, fara probleme, intr-o cutie inchisa etans.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomigdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

simsim82 1

05.03.2014, 11:36

Ador prajiturile cu migdale! O sa incerc reteta, cu siguranta!!!

Lia_ 1

05.03.2014, 14:49

imbratisari
Sim, se fac foarte repede si usor. Am sa le repet pentru Pasti cand facem multe prajituri ca sa dam si astea se pot face din timp

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 15:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta