Pricomigdale

de farfuriavesela in Prajituri, 24 Mai 2014 | 8181 vizualizari

 

Pricomigdale dupa o reteta veche, delicioase langa o cafea

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zahar tos
  • 6 albusuri
  • 200 gr nuca macinata bine
  • 30 gr faina
  • esenta de migdale
  • un plic de zahar vanilinat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pricomigdale:

Intr-o cratita amestecam zaharul cu nuca si cu zaharul vanilinat, apoi adaugam albusurile (nebatute spuma). Punem cratita pe foc mic si amestecam pana cand compozitia incepe sa se albeasca. Se ia cratita de pe foc aproape de momentul cand incepe sa fiarba si se continua amestecarea pana cand compozitia s-a racit. Se adauga esenta de migdale si faina, se incorporeaza bine.

Cu ajutorul unui pos sau cu lingurita se aseaza gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le faceti mai mici sau mai mari dupa cum va plac, dar lasati spatiu intre ele pentru ca in cuptor se maresc.

Se coc in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana cand marginile se rumenesc. Le puteti pudra sau nu cu zahar pudra, dar cu siguranta le serviti cu multa placere.

Sunt chiar mai bune dupa doua zile, cele care mai rezista, pentru ca nu mai sunt asa crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomigdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac moldovenesc