Prepelite la cuptor cu sos de rosii

de Moni_alex in Mancaruri cu carne, 19 Iul 2015 | 7150 vizualizari

 

Prepelite nu prea am mancat pana sa se apuce socrul meu sa creasca.
De atunci consumam multe oua de prepelita la omleta, mancare si am inceput sa pregatesc si prepelite la cuptor.
Absolut delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 2 prepelite
  • o ceapa mai mare
  • un morcov
  • sare
  • amestec de piper negru, alb, rosu si verde
  • cimbru
  • 2 linguri de ulei
  • 5 linguri sos de rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • un pahar de bere
  • un pahar si jumatate de apa
  • 4 feliute de kaizer
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelite la cuptor cu sos de rosii:

Am spalat bine prepelitele,le-am condimentat cu sare, piper, cimbru si le-am pus intr-un vas.

Am taiat un morcov rondele si ceapa rondele mai mari. le-am pus peste prepelite, am adaugat 2 linguri de ulei si am amestecat bine.

Le-am lasat la frigider de seara pana a doua zi dimineata.

A doua zi am invelit prepelitele in cate doua bucatele de kaizer si le-am fixat cu scobitori.

Intr-un vas de yena am pus prepelitele cu amestecul de ceapa si morcov, am adaugat un pahar de apa, am pus capacul si am dat la cuptor pentru 30 minute.

Dupa cele 30 de minute,le-am intors usor, am adaugat un pahar de bere si am mai lasat la cuptor pentru inca 30 minute cu capacul deasupra.

Apoi am adaugat sosul de rosii, foile de dafin, usturoiul taiat si o jumatate pahar de apa.

Am lasat la cuptor in vasul de yena fara capac pentru aprox 30 minute pana se rumenesc bine prepelitele.

POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

Cand le-am servit, eu am dat la o parte kaizerul dar il puteti consuma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite la cuptor cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carnita de pui