Uite o rețetă rapidă cu ce ai prin casă. E bună la ceai, la o cafea...
Se preîncălzeste cuptorul la 180 de grade.
Se amestecă untul lăsat la temperatura camerei cu zahărul, apoi cu ouăle. Se poate folosi mixerul. se adaugă faina amestecată cu praful de copt şi jumătate din dulceaţă. Se pun şi fulgii şi restul de dulceaţă. eu am pus 3 feluri de dulceaţă şi puţin sirop de vişine, daca dulceaţa nu e suficient de moale să încorporeze făina şi fulgii.
Se unge o tavă cu unt şi faină sau se pune hârtie de copt.
se coace cam 35 de minute(la cuptorul meu a fost mai mult) pâna se rumeneşte deasupra.
1
Se măsoară cu o cană gradată, la partea unde scrie "lichide".
2
Zahărul se pune şi în funcţie de cât e de dulce gemul, dulceaţa; ale mele au fost mai acrişoare şi am pus 100 g de zahăr.