Prajitura Zebra

de mickyapostu in Prajituri, 21 Feb 2012 | 6394 vizualizari

 

O prajitura zebrata, tigrata ... depinde de imaginatia fiecaruia.
Tot farmecul tine de aspect, de modul in care este asezata in forma.
Dureaza un pic sa o faci, dar eu zic ca aspectul merita tot efortul .

 

INGREDIENTE

  • - 4 oua mari
  • - 200 g zahar
  • - 250 ml lapte 
  • - 250 ml ulei
  • - 1 pachet praf de copt 
  • - vanilie 
  • - 3 linguri cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Zebra:

Intr-un castron bateti ouale spuma cu zaharul pana isi dubleaza volumul cateva minute. Adaugati alternativ laptele si uleiul amestecand pana ce amestecul devine omogen. Puneti apoi vanilia si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce ati incorporat si faina, impartiti compozitia in doua parti egale. Intr-una din ele adaugati cacaua si amestecati bine.

Ungeti o forma rotunda cu ulei si tapetati-o cu faina. Apoi incepe partea distractiva. Turnati in mijlocul formei trei linguri de amestec cu vanilie, apoi exact in centrul amestecului cu vanilie adaugati trei linguri de amestec cu cacao. Si tot asa. Ideea este ca urmatorul strat sa fie exact in centrul celui anterior. Nu trebuie sa inclinati forma, sau sa amestecati, sau sa nivelati ... Cercurile se vor aseza singure. Eu am pus alternativ cate trei linguri de alb, apoi trei de negru. La un moment dat ma cam plictisisem. Data viitoare voi merge cu 5-6 linguri de un fel si tot asa. Dungile zebrei se vor vedea mai bine si voi termina si mai repede. 

Dupa ce ati terminat, coaceti prajitura la foc potrivit timp de 35-40 minute. Verificati in ultimele 10 minute sa nu se arda.  Scoateti si raciti pe un gratar. O puteti lasa simpla sau pudra cu zahar.  Nu este spectaculoasa la gust insa compenseaza din plin la aspect. Merita incercata in mod clar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Zebra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat