Strudel Transalpina

de Anamaria7 in Prajituri, 5 Aug 2012 | 3678 vizualizari

 

:D Astazi plecam pe Transalpina, cel mai inalt drum din tara, vechi de 2000 de ani! Nu se putea sa plec fara sa fac ceva dulce pentru drumeti, asa ca m-am gandit ce avem pe acasa si m-am apucat!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj

Umplutura:

  • 500 gr branza de vaci
  • 7-8 lg + 200 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 ou
  • 4 nectarine
  • 400 ml apa

+ 1 galbenus + 1 lg lapte pentru uns

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel Transalpina:

Daca foietajul s-a dezghetat (in frigider), incalzim cuptorul la 200C. Tapetam o tava mare cu hartie de copt.

Umplutura:


Mixam bine branza de vaci cu zaharul pana devine cremoasa, apoi adaugam galbenusul si esenta de rom, iar la final punem albusul batut spuma cu un praf de sare.

Scoatem samburele nectarinelor si le taiem cubulete de cca 1cm. Punem cele 200 de grame de zahar cu apa la fiert pana se leaga un sirop, iar cand incepe sa fiarba punem si fructele si le lasam in sirop la fiert pana se inmoaie putin. Le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la racit.

Asamblare:

Intindem foaia de aluat, punem cu lingura din crema pe mijloc, dupa ce impartim imaginar foaia in 3, apoi presaram fructe. Taiem cu rotita marginile ramase, exact ca in poza, apoi impletim strans.

Ungem cu ou si dam la cuptor pana se rumeneste.

 

 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca crema e prea lichida, mai adaugati 2-3 linguri de amidon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel Transalpina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (17)

diaconta 1

06.08.2012, 14:31

Ana ) ,nu ne ramane decat sa mergem pe Transalpina si sa ne facem strudel

Sim0na 1

07.08.2012, 14:28

Anul asta speram sa ajengem si noi.. Super vacanta cred ca ai avut, cat despre strudel, trebuie facut! Poate chiar cu ocazia plecarii catre Transalpina

RuxyRux 1

07.08.2012, 19:45

Bravo fata frumoasa...stii tu ce e bun si delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu branza de vaci si merisoare