Strudel Transalpina

de Anamaria7 in Prajituri, 5 Aug 2012 | 3539 vizualizari

 

:D Astazi plecam pe Transalpina, cel mai inalt drum din tara, vechi de 2000 de ani! Nu se putea sa plec fara sa fac ceva dulce pentru drumeti, asa ca m-am gandit ce avem pe acasa si m-am apucat!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj

Umplutura:

  • 500 gr branza de vaci
  • 7-8 lg + 200 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 ou
  • 4 nectarine
  • 400 ml apa

+ 1 galbenus + 1 lg lapte pentru uns

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel Transalpina:

Daca foietajul s-a dezghetat (in frigider), incalzim cuptorul la 200C. Tapetam o tava mare cu hartie de copt.

Umplutura:


Mixam bine branza de vaci cu zaharul pana devine cremoasa, apoi adaugam galbenusul si esenta de rom, iar la final punem albusul batut spuma cu un praf de sare.

Scoatem samburele nectarinelor si le taiem cubulete de cca 1cm. Punem cele 200 de grame de zahar cu apa la fiert pana se leaga un sirop, iar cand incepe sa fiarba punem si fructele si le lasam in sirop la fiert pana se inmoaie putin. Le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la racit.

Asamblare:

Intindem foaia de aluat, punem cu lingura din crema pe mijloc, dupa ce impartim imaginar foaia in 3, apoi presaram fructe. Taiem cu rotita marginile ramase, exact ca in poza, apoi impletim strans.

Ungem cu ou si dam la cuptor pana se rumeneste.

 

 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca crema e prea lichida, mai adaugati 2-3 linguri de amidon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel Transalpina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

diaconta 1

06.08.2012, 14:31

Ana ) ,nu ne ramane decat sa mergem pe Transalpina si sa ne facem strudel

Sim0na 1

07.08.2012, 14:28

Anul asta speram sa ajengem si noi.. Super vacanta cred ca ai avut, cat despre strudel, trebuie facut! Poate chiar cu ocazia plecarii catre Transalpina

RuxyRux 1

07.08.2012, 19:45

Bravo fata frumoasa...stii tu ce e bun si delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu visine si branza de vaci