Prajitura -VALURILE DUNARII - La multi ani,INA!

de ela in Prajituri, 12 Noi 2011 | 11885 vizualizari

 

am vazut reteta in revista Ioana din 2008....de atunci ma tot uit la ea :))) am modificat cantitatile pe ici pe colo,faina era prea multa,visinele la fel,crema prea putina...daca tot e ziua Inei...ii urrez si aici la multi ani....

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 1borcan compot visine fara samburi
  • 250gr rama cub
  • 300gr zahar
  • 6oua
  • 7linguri lapte
  • 350gr faina
  • 1plic praf de copt(cu sofran,am avut eu)
  • 2linguri cacaoa
  • 1fiola esenta rom

CREMA SI ORNAT:

  • 2plicuri budinca vanilie
  • 750ml lapte
  • 6linguri zahar
  • 100gr unt moale
  • 100gr ciocolata de menaj
  • 100gr frisca(eu am avut gata preparata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura -VALURILE DUNARII - La multi ani,INA!:

Punem visinele intr-o sita,la scurs.

Margarina o batem cu zaharul si un praf de sare,pana se albeste compozitia.Inglobam pe rand ouale,apoi laptele,apoi faina amestecata cu praful de copt.Amestecam foarte bine.

Tapetam o tava pentru copt cu hartie de copt si punem in ea jumatate din compozitia pregatita.In restul de aluat punem cacaoa si esenta de rom si punem peste aluatul alb.Asezam deasupra visinele si dam la cuptor in jur de o ora sau mai putin,pana este copt blatul.Lasam sa se raceasca in tava,apoi dam jos hartia de copt de pe fundul blatului.

Dizolvam praful de budinca in 150ml lapte,punem zaharul iar restul de lapte il punem pe foc.Cand incepe sa fiarba,adaugam compozitia cu budinaca si lasam pana se ingroasa.Oprim focul si adaugam untul sau margarina pentru prajituri si omogenizam bine.

Turnam budinca peste blat si nivelam.

Topim ciocolata,adaugam frisca si amestecam bine.Repartizam glazura neuniform pe blat.Dam la rece cateva ore.(eu am taiat imediat:))) )

 

 

TIPS-URI

1

margarina pentru blat o lasam la temperatura camerei cateva ore,sa se inmoaie bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura -VALURILE DUNARII - La multi ani,INA!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200