O prăjitură minunată. E pe lista de favorite de foarte mult timp. Am tot fugit de ea, mi s-a părut complicată, dar acum sigur o recomand cu încredere și începătoarelor în bucătărie. Așa că, nici o zi fără ciocolată! ;)
Multumesc Ancuta pentru inspirație http://laancuta.blogspot.ro/2012/03/valurile-dunarii-donauwellen.html, http://www.bucataras.ro/retete/valurile-dunarii-donauwellen-31078.html
Ouăle se mixează cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilinat, până ce se topește. Se toarnă treptat uleiul, apoi laptele, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează toate ingredientele. Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă la compozița umedă, amestecându-se ușor până se înglobează în aluat. Compoziția obținută se împarte în aproximativ două părți egale, în una din ele se adaugă pudra de cacao și se amestecă, până se obține un aluat colorat uniform.
Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se toarnă aluatul galben, apoi cel cu cacao, ideal ar fi în ”valuri”, se presară visinele pe toată suprafața prăjiturii și apoi se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 180 grade. După ce trece testul scobitorii se scoate prajitura din cuptor și se lasă la răcit.
Între timp se prepară crema din budinca de vanilie. Praful de budincă se amestecă cu cele 6 linguri de zahăr, apoi se diluează cu cca. 100 ml lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert într-o oală cu fundul dublu sau cea de fiert lapte, iar când ajunge la punctual de fierbere se adaugă praful de budincă dizolvat, amestecându-se energic și continuu ca să nu se facă cocoloașe. După ce se obține o budincă consistentă, se acoperă vasul și se lasă la răcit. Untul se mixează împreună cu zahărul pudră, până devine cremos, apoi se adaugă treptat, câte o lingură de budincă, amestecându-se ușor până se înglobează toată budinca și se obține o cremă pufoasă. Crema obținută se întinde pe toată suprafața prăjiturii, lăsându-se la rece, până se adaugă și glazura.
Bucățelele de ciocolată se topesc la BainMarie, împreună cu Nutella, când s-au topit se adaugă untul, amestecându-se continuu, până ce se obține o glazură fină și lucioasă. Se lasă la răcorit, cca. Minute, apoi se toarnă ușor peste prăjitura cremoasă, trasând cu o furculiță ”valuri” pe toată suprafața prăjiturii. Se lasă la rece, preferabil până a doua zi. Spor și poftă bună!