Prajitura Valurile Dunarii

de Panacris in Dulciuri, 3 Feb 2016 | 5749 vizualizari

 

O prăjitură minunată. E pe lista de favorite de foarte mult timp. Am tot fugit de ea, mi s-a părut complicată, dar acum sigur o recomand cu încredere și începătoarelor în bucătărie. Așa că, nici o zi fără ciocolată! ;)
Multumesc Ancuta pentru inspirație http://laancuta.blogspot.ro/2012/03/valurile-dunarii-donauwellen.html, http://www.bucataras.ro/retete/valurile-dunarii-donauwellen-31078.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • Ouă 8 bucăți,
  • Zahăr tos 350 g,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • Ulei de rapiță 350 ml,
  • Lapte 350 ml,
  • Praf de copt 2 plicuri,
  • Oțet ½ linguriță,
  • Sare iodată 1 praf,
  • Coajă de lămâie,
  • Făină albă de grâu 700 g,
  • Pudră de cacao 3 linguri,
  • Vișine fără sâmburi, congelate cca. 300 g.
  • Pentru cremă:
  • Lapte 800 ml,
  • Budincă de vanilie dr Oetker 2 plicuri,
  • Zahăr tos 6 linguri,
  • Esență de vanilie ½ fiolă,
  • Unt grăsime 85 % 300 g,
  • Zahăr pudră 100 g
  • Pentru glazură:
  • Ciocolată neagră 200 g,
  • Nutella 4 linguri,
  • Unt grăsime 85 % cca. 50 g.


Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii:

Ouăle se mixează cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilinat, până ce se topește. Se toarnă treptat uleiul, apoi laptele, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează toate ingredientele. Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă la compozița umedă, amestecându-se ușor până se înglobează în aluat. Compoziția obținută se împarte în aproximativ două părți egale, în una din ele se adaugă pudra de cacao și se amestecă, până se obține un aluat colorat uniform.

Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se toarnă aluatul galben, apoi cel cu cacao, ideal ar fi în ”valuri”, se presară visinele pe toată suprafața prăjiturii și  apoi se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 180 grade. După ce trece testul scobitorii se scoate prajitura din cuptor și se lasă la răcit.

Între timp se prepară crema din budinca de vanilie. Praful de budincă se amestecă cu cele 6 linguri de zahăr, apoi se diluează cu cca. 100 ml lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert într-o oală cu fundul dublu sau cea de fiert lapte, iar când ajunge la punctual de fierbere se adaugă praful de budincă dizolvat, amestecându-se energic și continuu ca să nu se facă cocoloașe. După ce se obține o budincă consistentă, se acoperă vasul și se lasă la răcit. Untul se mixează împreună cu zahărul pudră, până devine cremos, apoi se adaugă treptat, câte o lingură de budincă, amestecându-se ușor până se înglobează toată budinca și se obține o cremă pufoasă. Crema obținută se întinde pe toată suprafața prăjiturii, lăsându-se la rece, până se adaugă și glazura.

Bucățelele de ciocolată se topesc la BainMarie, împreună cu Nutella, când s-au topit se adaugă untul, amestecându-se continuu, până ce se obține o glazură fină și lucioasă. Se lasă la răcorit, cca.  Minute, apoi se toarnă ușor peste prăjitura cremoasă, trasând cu o furculiță ”valuri” pe toată suprafața prăjiturii. Se lasă la rece, preferabil până a doua zi. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200