Ador prajiturile cu visine si m-am trezit ca trece sezonul de visine si eu inca n-am facut anul asta o prajitura cu minunatele fructe acrisoare. Asa ca am coborat la piata (care e chiar langa blocul meu) si am cumparat un kg de visine din care am facut o prajitura delicioasa cu blat pufos si aromat si umplutura dulce -acrisoara de visine. Un deliciu.
Mai intai pregatim umplutura pentru aceasta prajitura. Visinele se spala, se scot samburii, se pun intr-ooala, se adauga zaharul si amidonul si se pun la foc mic amestecandu-se in continuu pana cand se leaga ca o budinca si in final adaugam un strop de esenta de migdale. Intr-un bol de bat ouale impreuna cu zaharul, vanilia si uleiul. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Rezulta o compozitie asemanatoare cu cea de pancakes. Jumatate din compozitie se toarna intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace 10-12 minute, dupa care se scoate din cuptor si se pun visinele, apoi se toarna restul de compozitie pentru blat. Se mai pune prajitura in cuptor pentru 35-40 minute, dupa care se scoate, se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza. Eu n-am asteptat sa se raceasca de tot pentru ca erau pofticiosi prin zona, dar sfatul meu este sa lasati prajitura sa se raceasca bine, eventual sa o puneti in frigider pentru ca se va putea taia mult mai frumos si va arata mai bine decat prajitura mea.