Am primit comanda sa fac niste muffins ciocolatoase dar nu foarte cremoase care sa stea cateva zile. Am gasit reteta Cuienei banatene si am hotarat sa le incerc. A iesit exact ce am vrut: niste briose cu muuulta ciocolata neagra .
- Am pus pe bain marie sa se topeasca ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul. Am lasat la aburi pana s-a format o crema. Am amestecat cu mixerul la viteza mare ca sa se raceasca .
- Amestecam faina cu praful de copt , sarea si zaharul si aduagam deodata la ciocolata , mixand totul bine. Apoi adaugam cate un ou pe rand., omogenizand bine.
- Am pus in forme de briose aproape pline ( nu uitati ca , avand praf de copt acestea vor creste putin).
Dam la cuptorul incins pt 13 minute. In mod normal eu prefer acest tip de moelleux cremoase , sa curga ciocolata din ele, dar scopul acestor briose a fost sa fie mai uscate. deci am lasat in jur de 12-13 minute (nu mai mult) la cuptor.
Scoatem si servim cand sunt mai reci.
1
Daca le vreti cremoase lasati doar 9 -10 minute